Pikantní nezahuštěná hořčičná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní nezahuštěná hořčičná omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20274 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
6 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 226,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr třtinový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní nezahuštěná hořčičná omáčka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a 2 bobkové listy, přiklopíme pokličkou a dusíme 5 minut. |
2 | Přidáme hořčici, cukr, přilijeme pivo a vodu, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 5 minut. |
3 | Potom odstraníme bobkový list a omáčku rozmixujeme nebo rozšleháme. |
4 | Podáváme k vařenému hovězímu masu, ke kotletám nebo steakům. |
Poznámka
Dijonskou hořčici můžeme nahradit středně ostrou hořčicí.