Játrové špízy se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové špízy se švestkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20394 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
600 g | Játra vepřová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Švestky sušené |
3 polévková lžíce | Tuk |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 479,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra vepřová, Sůl, Švestky sušené, Tuk, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrové špízy se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky. Vypeckované sušené švestky zabalíme do tenkých plátků slaniny a střídavě s játry napichujeme na jehly. |
2 | Špízy osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi na tuku. Přidáme máslo a špízy chvíli podusíme. |
3 | Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem. |