Kysané zelí po balkánsku - předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí po balkánsku - předkrm
Jednoduchý recept
Kysané zelí po balkánsku - předkrm
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20655 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 306kJ
1% Sacharidy 4 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 313,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané zelí po balkánsku - předkrm postup přípravy receptu:
1 | Vezmeme 1/4 hlávky kysaného hlávkového zelí, které pokrájíme na tenké nudličky nebo menší kousky. Zelí polijeme olivovým olejem, promícháme a servírujeme v miskách. |
2 | Každou porci posypeme sladkou, nahrubo mletou paprikou. |