Bretaňské sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bretaňské sušenky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20659 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
108 g | Cukr krupice |
190 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
280 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 283,5mg |
Draslík | 127,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bretaňské sušenky postup přípravy receptu:
1 | Oddělíme žloutky od bílků. Polevu vytvoříme smícháním jedné polévkové lžíce žloutků s mlékem. |
2 | Vezmeme mísu, do které nasypeme cukr, máslo a zbytek žloutků, za stálého míchání přisypáváme mouku, důkladně prohněteme, aby nám vzniklo vláčné těsto. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C a plech na pečení vymažeme tukem. |
4 | Těsto vyválíme a formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka, která pokládáme na připravený plech. Nakonec jednotlivé kolečka potřeme připravenou polevou. |
5 | Pečeme 15 minut. Sušenky podáváme vychladlé. |