Skopové maso s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s kroupami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Ječné kroupy |
100 g | Sádlo škvařené |
800 g | Skopová plec |
1 polévková lžíce | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 178,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nakrájíme na menší kostky, dáme je na rozehřáté sádlo, osolíme, zalijeme 6 dl teplé vody a dusíme 15 minut. |
2 | V druhém hrnci si uvaříme ve slané vodě kroupy. Uvařené kroupy slijeme a přidáme k masu a spolu dusíme do doby, až bude maso měkké. |