Vepřové maso s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s ovčím sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ks | Česnek |
80 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
800 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 161,4mg |
Draslík | 103,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 9,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Libové vepřové maso nakrájíme na menší kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme maso, osolíme a restujeme ze všech stran. Hotové opečené maso má zlatou kůrku. |
3 | K masu přidáme rozetřený česnek a rozdrobený ovčí (balkánský) sýr. |
4 | Směs promícháváme tak dlouho, pokud se sýr neroztaví. Ještě dochutíme solí. |
5 | Servírujeme s kukuřičnou kaší a nakládanou sladkokyselou zeleninou. |