Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 21118

Ingredience

husa
2 kg Husa domácí
2 polévková lžíce Sůl
3 dl Voda pitná
nádivka
1 ks Játra husí
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
50 g Sýr Eidam cihla 45%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 g Špagety, Makarony
hříbková omáčka
200 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Voda pitná
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,307 kcal
Kilojoule 5 469kJ
9% Sacharidy 32 g
140% Tuky 105 g
51% Sodík 1 g
97% Bílkoviny 55 g

Husa nadívaná makarony postup přípravy receptu:

1

Husu očistíme, omyjeme a odřízneme končetiny. Husu vykostíme tak, že nám zůstane velký plát masa v celku, který z každé strany osolíme.

2

Kůži neodstraňujeme! Husí játra podusíme na másle a pokrájíme na kostičky.

3

V osolené vodě uvaříme do poloměkka makarony. Scedíme je a dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, rozpuštěné máslo, 2 syrová vejce, nakrájená husí játra, sůl a pepř. Nádivku dobře promícháme a rozložíme ji na plát masa. Všechny strany k sobě dobře přišijeme tak, aby nám nádivka neutekla - kůže zůstane navrchu.

4

Naplněnou husu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme ze všech stran do zlatohněda. V průběhu pečení husu otáčíme a poléváme výpekem. Když je husa upečená, vyndáme ji z pekáče, výpek slijeme, necháme chvíli vychladnout, pak z povrchu sejmeme husí tuk.

5

Připravíme hříbkovou omáčku.

6

Do hlubší menší pánve dáme rozehřát máslo a na něm krátce osmažíme očištěné pokrájené hříbky. Přilijeme k nim 1/2 dl vody, přidáme sůl a ještě je chvilku podusíme. Ve smetaně rozšleháme žloutky s hladkou moukou a smetanu přilijeme k hříbkům. Necháme krátce přejít varem a přidáme výpek z husy.

7

Z husí rolády odstraníme nitě, nakrájíme plátky, které servírujeme s hříbkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept