Krajková kolečka s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krajková kolečka s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21125 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
165 g | Cukr třtinový |
1 ks | Cukr vanilka |
150 g | Máslo čerstvé |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Ořechy vlašské |
125 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 70,9mg |
Draslík | 189,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Ořechy vlašské, Ovesné vločky, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krajková kolečka s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Na pečení koleček si připravíme dva plechy, které vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na teplotu 180 °C. |
2 | Ořechy jemně nasekáme. Všechny sypké ingredience smícháme v míse (mimo ořechů). |
3 | Rozehřejeme máslo, které nalijeme do mísy se směsí, přidáme rozšlehané vejce a ořechy, pečlivě vymícháme. Na plechu tvoříme z vrchovaté lžičky směsi kolečka. Protože se těsto při pečení rozlije, musíme kolečka dávat alespoň 5 centimetrů od sebe. Pečeme je do zezlátnutí, což je zhruba 5 až 8 minut. Kolečka nejprve necháme na plechu mírně vychladnout, aby se nám při přenášení nepokroutila. Poté je širokou špachtlí přeneseme na mřížku. |