Opečený tuňák se sardelovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečený tuňák se sardelovým máslem
Opečený tuňák se sardelovým máslem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21154 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
28 g | Ančovičky konzervované |
4 ks | Cibulka jarní |
0,3 kávová lžička | Citronová šťáva |
120 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1,5 špetka | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 473,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Pomerančová kůra, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečený tuňák se sardelovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si sardelové máslo. Okapané řezy z ančoviček (sardelí) a nadrobno nakrájenou cibuli dáme do misky a důkladně promícháme. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a změklé máslo. Dochutíme citronovou šťávou a pepřem. |
2 | Z připraveného sardelového másla vytvoříme pomocí papíru na pečení váleček, papír po obou stranách zahneme a vložíme na 15 minut do mrazničky. |
3 | Na vysokou teplotu rozehřejeme grilovací pánev, kterou mírně potřeme olivovým olejem. Postupně z obou stran opékáme steaky z tuňáka. Pokud chceme středně propečené, tak vždy po dobu 2 minut, pokud máme raději důkladně propečené, pečeme steaky 4 minuty z každé strany. Podle chuti maso osolíme a opepříme. |
4 | Nahřejeme si talíře a přendáme na ně opečené maso. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, tenké proužky pomerančové kůry a snítku petrželky. |