Kapama s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapama s lilkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21195 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
750 g | Lilek |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 476,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 183,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapama s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso osušíme a nakrájíme na větší kusy. Pokrájíme nadrobno cibuli a v hlubší pánvi ji krátce orestujeme na rozehřátém olivovém oleji(1,5 dl). K cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, Vše promícháme, přidáme vodu a necháme pod pokličkou dusit. |
2 | Mezitím si oloupeme lilek, pokrájíme na kolečka, osolíme a necháme 1/2 hodiny "vypotit", tak se zbavíme pálivé chuti. Potom lilek omyjeme, osušíme a obalíme v mouce. |
3 | Obalená kolečka lilku osmažíme v druhé pánvi z obou stran na rozpáleném oleji (1,5 dl), potom ho přidáme k masu, promícháme a dusíme do doby, až maso bude měkké. |
Poznámka
1