Indiánská rýže kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indiánská rýže kari
Indiánská rýže kari
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 21455 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
100 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Kari koření |
100 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 558,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hrášek, Hrozinky, Kari koření, Mandle, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indiánská rýže kari postup přípravy receptu:
1 | Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme. |
2 | Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou. |