Čokoládové máslové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové máslové sušenky
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21515 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
150 g | Cukr třtinový |
5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
370 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka polohrubá |
175 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
15 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 131,1mg |
Draslík | 337,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 55,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 99,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tresť vanilková, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové máslové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Mixérem ušleháme změklé máslo, cukr, vejce, vanilkový extrakt, mouku, prášek do pečení, sůl a připravíme pevné těsto, rozdělíme napůl, rozpracujeme, zabalíme do pečícího papíru a uložíme minimálně na čtyři hodiny do ledničky. |
2 | Z těsta vytvarujeme sušenky a položíme je na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi jedenáct minut a necháváme jednu minutu vychladnout. |
3 | Rozpustíme čokoládu a smetanu ve vodní lázni. Poté, co trochu ztuhne, ji natřeme vždy na jednu stranu sušenky a přiklopíme druhou. Před podáváním sušenky pocukrujeme. |