Polévka pro zdraví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka pro zdraví
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21587 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
600 g | Brambory |
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
20 g | Kerblík |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Pórek |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Šťovík |
2 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 667,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 195,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb pšeničný (bílý), Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Šťovík, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka pro zdraví postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájený pórek a krátce orestujeme, přidáme nakrájené brambory, osolíme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka, tj. asi 20 minut. |
2 | Hrnec odstavíme, přilijeme smetanu a rozmixujeme. Naředíme vývarem na požadovanou hustotu. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme posekaný šťovík a kerblík. Orestujeme a vmícháme do polévky. Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem. |