Telecí na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí na citronu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21820 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Kapary |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Telecí kýta |
83,3 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 956,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 53,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Fazole bílé, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí na citronu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí vývar při varu smícháme se 100 g mouky a necháme osm minut vařit. |
2 | Řízky osolíme, obalíme v mouce a na másle je smažíme dvě minuty z obou stran do zlatova. Poté oddělíme maso a šťávu z pánve a necháme obojí odležet. |
3 | Do pánve nalijeme víno a poté, co se ho ve varu polovina odpaří, přidáme kůru, šťávu z masa, fazole a po zhoustnutí ještě telecí řízky. Nakonec petržel a kapary. |