Orientální zálivka Mukhallal - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orientální zálivka Mukhallal
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21900 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
7 ks | Bazalka |
7 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 hrst | Máta |
200 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 74,5mg |
Vláknina | 900,7mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Máta, Ocet vinný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orientální zálivka Mukhallal postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme mátu, celerovou nať, bazalku, tymián, česnek, přidáme špetku šafránu a přilijeme vinný ocet. |
2 | Vše vložíme do vzduchotěsně uzavřené sklenice a necháme 2-3 dny vyluhovat. |
3 | Potom směs přecedíme a podáváme v malých mističkách, do kterých namáčíme různé druhy zeleniny. |