Ajvar s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ajvar s křenem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 22301 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
250 g | Křen |
1 kg | Lilek |
4 dl | Olej slunečnicový |
4 kg | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 396,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 182,8mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Lilek, Olej slunečnicový, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Ajvar s křenem postup přípravy receptu:
1 | Papriky s lilky omyjeme, osušíme a dáme je na plechu upéct do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut při 180 °C. |
2 | Mezitím si očistíme, omyjeme a nastrouháme křen, který odložíme do misky a zakryjeme. |
3 | Upečená zelenina má hnědočernou slupku, kterou sloupneme, lilky |
4 | a papriky zbavíme stopek a jadřinců. Pak zeleninu pomeleme na masovém strojku a vložíme ji do pánve na rozpálený olej. |
5 | Směs opečeme a před koncem pečení přimícháme sůl podle chuti a křen. |
6 | Promíchanou horkou směsí naplníme čisté suché sklenice, uzavřeme je celofánem a po vychladnutí uskladníme na chladném a suchém místě. |