Pita s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pita s medem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22359 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Med včelí |
1000 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Sůl |
3,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 162,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pita s medem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy si prosejeme kg hladké mouky s 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, přidáme 10 g soli a budeme pomalu přilévat 2 - 3,5 dl vlažné vody. Pomocí vidličky spojíme těsto s vodou, které si potom z mísy přendáme na moukou posypaný vál (50 - 100 g) a rukama těsto důkladně vypracujeme. Pokud bychom přidali moc vody, přisypeme trošku mouky. |
2 | Těsto by mělo mít tužší konzistenci, ale musí být vláčné a nesmí se lepit. Válečkem ho rozválíme na placku do 3 cm, přeneseme na plech vymazaný olejem a popícháme ho na více místech vidličkou. |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C dozlatova. |
4 | Horkou pitu potřeme medem, nakrájíme porce a podáváme. |