Brazilský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brazilský salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22374 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
160 g | Ananas |
15 ml | Citronová šťáva |
160 g | Rýže loupaná |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 85,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citronová šťáva, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brazilský salát postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Čerstvý ananas očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky, smícháme s rýží, zakapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Nakonec vmícháme čerstvou smetanu. |
2 | Salát podáváme vychlazený a smetanu vmícháme těsně před podáváním. |