Višňová pita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňová pita
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22453 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
náplň | |
---|---|
300 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Ořechy vlašské |
100 g | Višně |
těsto na pitu | |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
poleva | |
0,5 ks | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 70,9mg |
Draslík | 57,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 180,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Višně, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňová pita postup přípravy receptu:
1 | Omyté višně vypeckujeme a v síti je necháme odkapat. Pak je dáme do mísy a prosypeme cukrem. |
2 | Uděláme si těsto na pitu: na vál si nasypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli s 1 dl oleje a pomocí vidličky vypracujeme těsto. Vodu (asi 2 dl) přiléváme podle potřeby, těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Z těsta vyválíme tenkou placku do výšky asi 3 mm, posypeme ji pomletými vlašskými ořechy a na ně navrstvíme višně, posypeme je vanilkovým cukrem a zavineme jako štrúdl. Opatrně pitu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C přibližně 35 minut. Po 15 minutách pečení pitu přelijeme smetanou s rozšlehanými žloutky. Pitu dopečeme a vyndáme ji z trouby, když má zlatohnědou kůrku. |
3 | Vychladlou pitu nakrájíme na porce a posypeme práškovým cukrem, smíchaným s vanilkovým cukrem. |