Recept

Smetanové ryby v bramborách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22626

Ingredience

280 g Brambory vařené
1 g Citronová kůra
2 ml Citronová šťáva
250 g Losos obecný
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 g Petržel - nať
1 ks Pórek
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 g Sůl
200 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 724kJ
19% Sacharidy 69 g
59% Tuky 44 g
36% Sodík 721 mg
96% Bílkoviny 54 g

Smetanové ryby v bramborách postup přípravy receptu:

1

Oloupané a nakrájené brambory uvaříme do změknutí.

2

Než změknou brambory, připravíme pórek. Pórek nakrájený na kolečka zprudka orestujeme. Jakmile pórek zhnědne, můžeme zatím odstavit z plotýnky.

3

Nyní ve smetaně uvaříme obě ryby. Ryby ve smetaně vaříme na mírném plameni 10 minut. Jakmile jsou ryby hotové, vyndáme je ze smetany a necháme vychladit. Smetanu nevyléváme.

4

Zchladlé ryby vykostíme a odstraníme z nich kůži. Poté je natrháme na menší kousky.

5

Do rozpuštěného másla postupně rozmícháme mouku. Do vzniklé směsi přimícháváme také smetanu, ve které jsme uvařili ryby. Vše za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hustá a hladká omáčka. Tuto omáčku ochutíme citronovou kůrou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Do omáčky ještě vmícháme uvařené kousky ryb. Nakonec vše vlijeme do žáruvzdorné misky o objemu 900 ml.

6

Přecezené brambory našťoucháme s pórkem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Ochucené šťouchané brambory rovnoměrně narovnáme na směs smetany mouky a ryb. Poté potřeme máslem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Vše pečeme na 200°C 20 minut. Jakmile povrch brambor zezlátne, můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept