Smetanové ryby v bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové ryby v bramborách
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22626 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
280 g | Brambory vařené |
1 g | Citronová kůra |
2 ml | Citronová šťáva |
250 g | Losos obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 g | Sůl |
200 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 192,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 177,9mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 183,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová kůra, Citronová šťáva, Losos obecný, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové ryby v bramborách postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a nakrájené brambory uvaříme do změknutí. |
2 | Než změknou brambory, připravíme pórek. Pórek nakrájený na kolečka zprudka orestujeme. Jakmile pórek zhnědne, můžeme zatím odstavit z plotýnky. |
3 | Nyní ve smetaně uvaříme obě ryby. Ryby ve smetaně vaříme na mírném plameni 10 minut. Jakmile jsou ryby hotové, vyndáme je ze smetany a necháme vychladit. Smetanu nevyléváme. |
4 | Zchladlé ryby vykostíme a odstraníme z nich kůži. Poté je natrháme na menší kousky. |
5 | Do rozpuštěného másla postupně rozmícháme mouku. Do vzniklé směsi přimícháváme také smetanu, ve které jsme uvařili ryby. Vše za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hustá a hladká omáčka. Tuto omáčku ochutíme citronovou kůrou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Do omáčky ještě vmícháme uvařené kousky ryb. Nakonec vše vlijeme do žáruvzdorné misky o objemu 900 ml. |
6 | Přecezené brambory našťoucháme s pórkem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Ochucené šťouchané brambory rovnoměrně narovnáme na směs smetany mouky a ryb. Poté potřeme máslem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Vše pečeme na 200°C 20 minut. Jakmile povrch brambor zezlátne, můžeme podávat. |