Jednoduchý recept

Štika s hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 22675

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
720 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
2% Sacharidy 7 g
36% Tuky 27 g
12% Sodík 237 mg
44% Bílkoviny 25 g

Štika s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté porce štiky osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a maso pokapeme citronovou šťávou.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem a porce ryby do ní urovnáme.

3

Smícháme obě smetany, žloutky, hořčici, nasekaný kopr, petrželku a trochu strouhanky. Směsí zalijeme porce štiky.

4

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut.

Poznámka

Můžeme použít různé druhy pikantní hořčice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept