Avokádová pěna s limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádová pěna s limetkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 22725 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 ks | Limetka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
2 kávová lžička | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 547,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Limetka, Sůl, Sýr Ricotta, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádová pěna s limetkou postup přípravy receptu:
1 | Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu vydlabeme. Přidáme limetkovou kůru a šťávu, vidličkou nebo šlehačem rozmělníme na kaši. |
2 | Do kaše vmícháme sýr, směs osolíme a opepříme. |
3 | Do zapékací mističky vlijeme 2 lžíce vody, přidáme želatinu, necháme 1 minutu nabobtnat. Mističku vložíme do kastrůlku s horkou vodou a mícháme do rozpuštění želatiny. |
4 | Z bílku ušleháme pevný sníh. Želatinu vlijeme do avokádové kaše, promícháme a nakonec zlehka přimícháme sníh. |
5 | Pěnu rozdělíme do 4 mističek - ramekin, přikryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladničce. |
Poznámka
Sníh ušlehaný z bílku můžeme při přípravě pěny vynechat.