Polévka s polentovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s polentovými knedlíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2273 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Kukuřičná krupice T 600 |
0,1 l | Mléko polotučné |
40 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Mléko polotučné, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s polentovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji dozlatova. Zalijeme mlékem a necháme přejít varem. Přidáme kukuřičnou krupici a za stálého míchání vaříme, dokud se kukuřice neodlepuje od stěn nádoby a ode dna. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. |
2 | Potom do hmoty vmícháme vejce a sůl a tvarujeme malé knedlíčky. Pokud se hmota lepí, přidáme asi 2 lžíce horké vody. |
3 | Knedlíčky vaříme v osolené vodě pod poklicí 5 minut. Do hovězího vývaru je vkládáme těsně před podáváním. |