Recept

Polévka s polentovými knedlíčky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2273

Ingredience

100 g Kukuřičná krupice T 600
0,1 l Mléko polotučné
40 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 144kJ
7% Sacharidy 24 g
19% Tuky 14 g
52% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Polévka s polentovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme ji dozlatova. Zalijeme mlékem a necháme přejít varem. Přidáme kukuřičnou krupici a za stálého míchání vaříme, dokud se kukuřice neodlepuje od stěn nádoby a ode dna. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

2

Potom do hmoty vmícháme vejce a sůl a tvarujeme malé knedlíčky. Pokud se hmota lepí, přidáme asi 2 lžíce horké vody.

3

Knedlíčky vaříme v osolené vodě pod poklicí 5 minut. Do hovězího vývaru je vkládáme těsně před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept