Recept

Koláč s datlemi a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 22914

Ingredience

120 g Cukr krupice
85 g Datle
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
55 g Ořechy vlašské
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 256kJ
15% Sacharidy 54 g
45% Tuky 34 g
3% Sodík 67 mg
14% Bílkoviny 8 g

Koláč s datlemi a ořechy postup přípravy receptu:

1

V míse utvoříme žmolenkové těsto ze sto sedmdesáti gramů prosáté hladké mouky, špetky soli a sto třiceti gramů změklého másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ve fólii na půl hodiny do chladničky. Na pomoučeném vále z těsta (část dáme stranou na dva proužky, které spleteme a uděláme z nich ozdobný okraj) rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě nepřesahovala přes okraj. Pomažeme okraj vodou a přitiskneme k němu upletené proužky.

2

V misce našleháme vejce se šlehačkou. Přidáme cukr, nejlépe tmavě hnědý, vyšleháme hladkou hmotu, vsypeme lžíci hladké mouky, čtyřicet pět gramů rozpuštěného másla, posekané vlašské ořechy a whisky. Datle vypeckujeme, pokrájíme, smícháme se zbytkem hladké mouky a důkladně zamícháme do ořechové směsi.

3

Směs vlijeme na těsto ve formě a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba třicet pět minut, až zezlátne. Koláč podáváme se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept