Jednoduchý recept

Dušené houby v zeleninové marinádě

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22979

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
2 ks Hřebíček
40 ml Olej olivový
1 ks Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
65 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 710kJ
4% Sacharidy 14 g
14% Tuky 11 g
6% Sodík 115 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dušené houby v zeleninové marinádě postup přípravy receptu:

1

Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Pak přidáme protlak, víno, hřebíčky, trochu šafránu podle chuti, sůl a pepř. Směs povaříme asi čtyřicet pět minut. Během toho můžeme přidat vodu.

2

Nakonec přidáme i nakrájené houby a podusíme je pět minut. Přes noc je necháme vychladnout a směs podáváme studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept