Hlávkový salát se zeleninou a ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se zeleninou a ovocem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23035 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
120 g | Datle |
18 g | Mandle |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Pomeranče |
20 ml | Pomerančová šťáva |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 444,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Datle, Mandle, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát se zeleninou a ovocem postup přípravy receptu:
1 | Listy salátu položíme na dno misek a na ně dáme nastrouhanou mrkev. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a rozložíme do mísy na obvod kolem mrkve, vložíme datle a mandle. Smícháme citonovou a pomerančovou šťávu, cukr, sůl a směs nalijeme na salát. |