Pěna z parmic a fenyklovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z parmic a fenyklovou omáčkou
Pěna z parmic a fenyklovou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23090 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Fenykl čerstvý |
15 ml | Likér zázvorový |
20 g | Máslo čerstvé |
700 g | Parmice |
5 g | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 129,6mg |
Draslík | 722,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl čerstvý, Parmice, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér zázvorový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z parmic a fenyklovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z mořských parmic oškrábeme šupiny a vykucháme. Propláchneme pod tekoucí vodou a vykostíme. Nakrájíme, rozmixujeme, dáme do mísy a uložíme do ledničky. V misce promícháme bílek se špetkou soli a špetkou čersvě mletého pepře a misku rovněž dáme na 30 minut do ledničky. |
2 | Po hodině vyndáme obě mísy z ledničky a smícháme jejich obsah. Do směsi postupně vmícháme smetanu a směs rozdělíme do malých formiček a vaříme cca 30 minut ve vodní lázni v troubě předehřáté na 180 °C. |
3 | Mezitím důkladně omyjeme fenykl a nasekáme. Smícháme v misce se zakysanou smetanou a zázvorovým likérem a dobře vyšleháme. Vyndáme formičky z trouby a obsah vyklopíme na servírovací mísu. Hotový předkrm podáváme teplý s fenyklovou omáčkou. |