Zeleninový salát s olejovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s olejovou zálivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23260 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Brambory |
50 g | Brukev řepka |
50 g | Fazolové lusky zelené |
50 g | Hrášek |
80 g | Karotka |
80 g | Květák |
1 polévková lžíce | Majonéza |
40 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 329,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Karotka, Květák, Majonéza, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s olejovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme karotku, brukev, brambory, nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Nyní přidáme fazolky, hrášek, růžičky květáku, a vaříme dalších 10 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Zeleninu nasypeme do salátové mísy a zalijeme olejovou zálivkou, kterou připravíme z oleje, octa, majonézy, soli a pepře. |