Stelline s jeseterem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stelline s jeseterem
Stelline s jeseterem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23390 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Bazalka |
600 g | Jeseter ruský |
30 g | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
320 g | Těstoviny Stelline |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 831,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Jeseter ruský, Majoránka, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Stelline mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stelline s jeseterem postup přípravy receptu:
1 | Petrželku, bazalku, majoránku a celerovou nať opereme a nasekáme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kolečka. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm bylinky a zeleninu. Rybí filety obalíme v mouce, osmažíme po obou stranách, osolíme a opepříme, zalijeme bílým vínem a víno necháme prudce vyvařit. |
3 | Jakmile se víno vyvaří, přidáme rajčata, při střední teplotě je 10 minut podusíme a rybí maso během této doby jednou obratíme. V hrnci v dostatečném množství vody uvaříme těstoviny, promícháme s pokrájeným rybím masem a omáčkou a ihned podáváme. |