Čokoládová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová bábovka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23391 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
130 g | Čokoláda hořká |
500 g | Cukr krupice |
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
130 g | Kakao - prášek |
40 ml | Koňak vaječný |
290 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
650 g | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 274,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Koňak vaječný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová bábovka postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme 250 g másla a 500 g cukru do pěny. Postupně přidáme 2.5 dl mléka, 6 vajec, mouku, kakao a vanilkový cukr. Vyšleháme asi 5 minut do těsta, které by mělo být nafouklé a hladké. Vlijeme do vymazané a vysypané formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu. |
2 | Mezitím připravíme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme nasekané ořechy, 250 g cukru, 5 ml mléka, koňak, 40 g másla, 2 žloutky, všechno důkladně promícháme do hladké hmoty. Po vychladnutí bábovku vyklopíme na tác a polijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout, krájíme ohřátým nožem, aby se poleva nedrolila. |