Asijský talíř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Asijský talíř
Asijský talíř
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23460 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
15 g | Houby sušené |
200 g | Kuřecí prsa |
30 ml | Olej slunečnicový |
2 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Víno rýžové čínské |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 483,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 361,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej slunečnicový, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Asijský talíř postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby zalijeme vodou a počkáme až změknou. Očištěné fazolky nakrájíme na libovolné kousky a vhodíme je do vroucí vody. Fazolky vaříme asi 5 minut. Po 5 minutách fazolky vyjmeme z vody. |
2 | Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. K orestované cibuli přimícháme kuřecí prsíčka nakrájená na kostičky a změklé houby. Vše krátce orestujeme. Nakonec podlijeme drůbežím vývarem, výluhem z hub a rýžovým vínem. Poté zaklopíme poklicí a necháme dusit. Celou směs dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Nakonec ještě přimíháme rajčatový protlak a prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. |
3 | Uvařené fazolky podáváme s masovou směsí. |