Salát s kachními prsíčky a melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kachními prsíčky a melounem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23508 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
600 g | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 ks | Meloun cukrový |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát římský |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 624,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Okurka salátová, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Marmeláda rybízová, Meloun cukrový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kachními prsíčky a melounem postup přípravy receptu:
1 | Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové. |
2 | Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře. |
3 | Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky. |
4 | Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa. |
5 | Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem. |