Jednoduchý recept

Ledová bramborová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 23520

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
1 hrst Kostkový led
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 172kJ
6% Sacharidy 23 g
25% Tuky 18 g
33% Sodík 654 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ledová bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na kostky nakrájené brambory spolu s oloupanou, nasekanou cibulí osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar, zaklopíme pokličkou a vaříme přibližně 30 minut. Poté rozmixujeme.

2

Přilijeme smetanu, necháme přejít varem. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a muškátovým oříškem. Po vychladnutí necháme asi 2 hodiny v chladničce.

3

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, opékáme asi 2 minuty na lžíci másla. Necháme vychladnout.

4

Mělké talíře vyložíme rozdrceným ledem. Navrch postavíme hlubší talíře s polévkou a každou porci ozdobíme pórkem a nakrájenou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept