Koláč s vlašskými ořechy a jemným karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s vlašskými ořechy a jemným karamelem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2361 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
250 g | Linecké (křehké) těsto |
250 g | Ořechy vlašské |
120 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 98,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s vlašskými ořechy a jemným karamelem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Linecké těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a na něj rozložíme bílé sušené fazole, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut. |
3 | Mezitím rozšleháme vejce s 80g cukru, přidáme 50g oloupaných vlašských ořechů a naneseme na korpus. Teplotu snížíme na 150C a pečeme ještě 30minut. |
4 | Připravíme si karamel. Zahřejeme 100g cukru se 120ml vody a počkáme dokud cukr nezkaramelizuje a hmota nezezlátne. Poté přidáme smetanu a několik minut směs šleháme. |
5 | Koláč vyjmeme, rozložíme na něj zbytek ořechů, polijeme vlažným karamelem a necháme vychladnout. |
Poznámka
Linecké těsto připravíme viz recept "Linecké těsto"