Salát s žampionovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s žampionovou majonézou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23633 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
450 g | Brambory |
100 ml | Citronová šťáva |
180 g | Fazolové lusky zelené |
15 g | Fenykl obecný |
150 g | Jogurt nízkotučný |
250 g | Kukuřice mražená |
250 g | Květák |
150 g | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
180 g | Šunka krůtí |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Fenykl obecný, Jogurt nízkotučný, Kukuřice mražená, Květák, Majonéza, Sůl, Šunka krůtí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s žampionovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme domměkka, scedíme a necháme zchladnout. Nakrájíme na silné plátky, osolíme, opepříme a dáme do mísy. |
2 | Mrkev nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky, kukuřici a fazolky vložíme do vroucí vody a necháme 5 minut povařit. Scedíme vodu, osolíme, opepříme a necháme zchladnout. |
3 | Připravíme zálivku. Smícháme petrželku, majonézu, bílý jogurt, žampiony, citronovou šťávu a fenykl. |
4 | Na brambory navršíme vařenou zeleninu, nakrájenou šunku, nakrájenou na plátky. Salát přelijeme zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme. |