Vepřové se zeleninou na octu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové se zeleninou na octu
Vepřové se zeleninou na octu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23700 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pomerančová šťáva |
450 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 55,1mg |
Draslík | 725,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 675,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika zelená, Pomerančová šťáva, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové se zeleninou na octu postup přípravy receptu:
1 | Na wok pánvi na oleji restujeme dozlatova minutu dva prolisované stroužky česneku. |
2 | Vložíme plátky masa a smažíme je tři minuty dohněda. Přidáme nudličky paprik, pomerančovou šťávu, ocet a pokračujeme tři minuty. Maso můžeme okořenit pepřem. |
3 | Podáváme ihned se zeleninou a šťávou. |