Recept

Rýže se šafránem a ocásky garnátů

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23784

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Garnát obecný
100 g Hrášek
80 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
350 g Rýže jasmínová
5 g Sůl
1 dl Víno bílé
1 l Vývar drůbeží
60 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,088 kcal
Kilojoule 4 554kJ
23% Sacharidy 82 g
39% Tuky 29 g
134% Sodík 3 g
117% Bílkoviny 66 g

Rýže se šafránem a ocásky garnátů postup přípravy receptu:

1

V hrnci uvedeme do varu kuřecí vývar. V osolené vařící vodě povaříme hrášek, dokud není měkký. Jemně nasekáme cibuli, oloupeme ocásky garnátů a odstraníme černé střívko.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibuli. Přisypeme rýži, smažíme.

3

Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Přilijeme vařící kuřecí

4

vývar, přidáme šafrán, za častého míchání rýži uvaříme. Vmícháme máslo a hrášek.

5

Ocásky garnátů osolíme, opepříme a smažíme cca 2 minuty. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, vše podusíme. Rýži podáváme ozdobenou ocásky garnátů v omáčce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept