Rýže se šafránem a ocásky garnátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se šafránem a ocásky garnátů
Rýže se šafránem a ocásky garnátů
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23784 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Garnát obecný |
100 g | Hrášek |
80 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
350 g | Rýže jasmínová |
60 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 436,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 687,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže jasmínová, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se šafránem a ocásky garnátů postup přípravy receptu:
1 | V hrnci uvedeme do varu kuřecí vývar. V osolené vařící vodě povaříme hrášek, dokud není měkký. Jemně nasekáme cibuli, oloupeme ocásky garnátů a odstraníme černé střívko. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibuli. Přisypeme rýži, smažíme. |
3 | Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Přilijeme vařící kuřecí |
4 | vývar, přidáme šafrán, za častého míchání rýži uvaříme. Vmícháme máslo a hrášek. |
5 | Ocásky garnátů osolíme, opepříme a smažíme cca 2 minuty. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, vše podusíme. Rýži podáváme ozdobenou ocásky garnátů v omáčce. |