Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23817

Ingredience

1 ks Chilli paprička
60 g Cibule červená
250 g Cuketa
300 g Garnát obecný
20 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
80 g Paprika červená
80 g Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
20 ml Pomerančová šťáva
400 g Pstruh
5 g Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 875kJ
3% Sacharidy 11 g
34% Tuky 25 g
50% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 44 g

Pstruh s garnáty postup přípravy receptu:

1

V hrnci s mírně osolenou vodou vaříme 3 minuty garnáty, pak je vyjmeme děrovanou lžící, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je a odstraníme z nich černé střívko. Z pstružích plátků odřízněte kůži, pokrájíme je na kousky, osolíme a opepříme. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Nasekáme cibuli a jemně nasekáme petrželku.

2

Oloupeme stroužky česneku a mírně je osmažíme společně s nasekanou cibulí v pánvi na 2 lžících oleje. Přidáme nakrájené papriky a dusíme je 5-6 minut,osolíme je a opepříme, vyhodíme česnek a stáhneme pánev z ohně.

3

Na zbývajícím oleji smažíme v jiné pánvi za častého míchání 5-6 minut pokrájené cukety, osolíme je, opepříme a stáhneme pánev z ohně, dokud jsou cukety ještě al dente. Dáme veškerou zeleninu z obou pánví v jedné vrstvě do zapékací nádoby, posypeme vše petrželkou, zalijeme pomerančovou šťávou, poklademe vločkami másla, navrch dáme pokrájené rybí maso, nádobu zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7-8 minut. Minutu před koncem pečení přidáme do nádoby ocásky garnátů. Hotový pokrm horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept