Recept

Rýžový nákyp s kokosovým mlékem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 23878

Ingredience

1 špetka Badyán
60 g Cukr krupice
1 ks Limetka
600 ml Mléko kokosové
300 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
90 g Rýže loupaná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 162kJ
12% Sacharidy 43 g
50% Tuky 38 g
1% Sodík 22 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rýžový nákyp s kokosovým mlékem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou kulatou rýži promícháme s kokosovým mlékem, mlékem, proužkem limetkové kůry a cukrem.

2

Směs nalijeme do máslem vymazané zapékací mísy a navrch položíme máslo nakrájené na kostičky. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

3

Mísu vyjmeme z trouby a odstraníme limetkovou kůru. Směs promícháme, přidáme badyán, vrátíme do trouby a pečeme 1-2 hodiny do vstřebání tekutiny.

4

Nákyp podáváme teplý i studený.

Poznámka

Badyán můžeme vynechat. Vhodně doplníme dušeným nebo čerstvým ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept