Recept

Zapékaný mořský jazyk

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 23904

Ingredience

150 ml Bešamel
900 g Brambory vařené
25 ml Citronová šťáva
900 g Mořský jazyk
40 g Máslo čerstvé
150 ml Omáčka rajčatová
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 663kJ
11% Sacharidy 39 g
14% Tuky 10 g
44% Sodík 881 mg
60% Bílkoviny 34 g

Zapékaný mořský jazyk postup přípravy receptu:

1

Z ryby použijeme filety bez kostí a kůže. Filety osolíme, opepříme a potřeme česnekem.

2

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety, pokapeme vínem, kolem ryby poklademe plátky žampionů, zalijeme rajčatovou omáčkou smíchanou s bešamelem, posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut.

3

Na talířích porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept