Ořechový koláč se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový koláč se šlehačkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23961 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
230 g | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučkový |
4 kávová lžička | Máslo čerstvé |
225 ml | Mléko plnotučné |
230 g | Ořechy brazilské |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vejce slepičí |
2 kávová lžička | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 80,6mg |
Draslík | 370,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 202,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy brazilské, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový koláč se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Ořechy rozmixujeme s cukrem krystalem a máslem. Směs pak dáme do vymazané dortové formy na stěnu i dno. |
2 | Korpus pečeme v troubě asi deset minut dozlatova. |
3 | Do mléka v žáruvzdorné misce přisypeme želatinu, po dvou minutách postavíme směs do vodní lázně, vmícháme polovinu cukru moučky, dva žloutky, čokoládu asi na pět minut. Pak misku vložíme na hodinu do chladničky. |
4 | Smetanu ušleháme a třetinu šlehačky odložíme. Do zbytku vmícháme čokoládovou směs, z bílku ušleháme sníh, přidáme ho do směsi. Náplň vlijeme na korpus a ozdobíme ho zbytkem šlehačky a ořechy. |