Mandlové hříbečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové hříbečky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2405 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
35 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 14,4mg |
Draslík | 70,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové hříbečky postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme s cukrem, mletými mandlemi, rumem a moukou. |
2 | Necháme v chladu. |
3 | Těsto vyválíme a vykrajujeme hříbečky. Cukroví pečeme ve velmi mírné troubě. |
4 | Vychladlé slepujeme džemem nebo krémem dle chuti. Kloboučky namáčíme do čokolády, špičku nohy potřeme bílkem a posypeme mletými pistáciemi nebo mandlemi. |