Studená jablečná miska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená jablečná miska
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2407 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
1 špetka | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 l | Víno bílé |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 259,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená jablečná miska postup přípravy receptu:
1 | Vodu svaříme s cukrem a se skořicí. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka a 3-4 minuty vaříme. |
2 | Škrobovou moučku smícháme s bílým vínem, přilijeme do polévky a mícháme do zhoustnutí. |
3 | Nakonec do polévky přidáme citronovou šťávu a vychladíme. |