Jednoduchý recept

Jednoduchá holandská omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24737

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
56 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 810kJ
0% Sacharidy 1 g
26% Tuky 19 g
3% Sodík 54 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jednoduchá holandská omáčka postup přípravy receptu:

1

Máslo, citronovou šťávu a vodu dáme do malého hrnce na mírný plamen. Až se máslo rozpustí, snížíme plamen na minimum.(Nebo můžeme hrnec stáhnout ze sporáku. Tak se vaječné žloutky v dalším kroku udělají teplem, které sálá z hrnce.)

2

Přidáme rozšlehané žloutky a neustále mícháme, aby se dobře promíchaly. Pořád mícháme, aby žloutky neztuhly. Omáčka je připravena, když zhoustne a lehce zežloutne. Celý proces by měl trvat 30 vteřin až 1 minutu.

3

Ihned podáváme. Omáčku musíme připravovat těsně před podáváním, protože pokud omáčku necháme v hrnci, srazí se.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept