Tapas z ančoviček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tapas z ančoviček
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24770 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
500 g | Ančovička - filety |
60 g | Cibule sterilovaná |
2 ks | Citrony |
60 g | Olivy nakládané |
50 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 839kJ
2% Sacharidy 7 g
11% Tuky 9 g
26% Sodík 524 mg
47% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 603,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Cibule sterilovaná, Citrony, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Tapas z ančoviček postup přípravy receptu:
1 | Filety omyjeme a dobře osušíme ubrouskem a přeskládáme do misky. |
2 | Maso osolíme a zalijeme citrónovou šťávou, omočíme z obou stran a necháme přes noc marinovat. Rajčata pokrájíme na menší kousky. Olivy, rajčata a malé cibulky omotáme rybím masem a propíchneme párátkem, přidáme kousek citrónu. |