Recept

Jemný salát z hřebenatek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24777

Ingredience

4 krajíc Chléb toastový
25 ml Citronová šťáva
50 ml Francouzská zálivka
20 ks Hřebenatka
60 g Kerblík
100 g Majonéza
50 g Máslo čerstvé
25 ml Olej olivový
1 ks Salát hlávkový
50 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 584kJ
5% Sacharidy 17 g
61% Tuky 45 g
28% Sodík 567 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jemný salát z hřebenatek postup přípravy receptu:

1

Šafrán přidáme do majonézy a tak dlouho šleháme metličkou dokud nedosáhneme zlatavě žluté barvy. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu a necháme v chladničce.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a olej a po pěti kusech opékáme hřebenatky, vždy minutu z každé strany. Natrhané salátové listy a kerblík smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře.

3

Na salát položíme opečené hřebenatky a pokapeme je šafránovou omáčkou.

4

Podáváme s opečeným toastem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept