Zdravý recept

Chlazená okurková polévka s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24801

Ingredience

250 g Jogurt bílý
1 špetka Kmín drcený
60 g Kopr čerstvý
100 g Krevety tygří - loupané
30 g Máta
1,2 kg Okurka salátová
1 špetka Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
400 ml Vývar zeleninový
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 864kJ
9% Sacharidy 32 g
8% Tuky 6 g
51% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Chlazená okurková polévka s krevetami postup přípravy receptu:

1

Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, lžíci odstraníme seminka, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré smícháme s vývarem a jogurtem, nadrobno nasekaným koprem a mátou a dobře promícháme.

2

Ochutíme solí, pepřem, kmínem a cayenským pepřem a přikryté necháme minimálně 2 hodiny v chladničce.

3

Před podáváním vmícháme do polévky krevety, polévku rozdělíme do talířů. Šalotku nakrájíme nadrobno a před servírováním posypeme polévku. Podáváme dobře vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept