Recept

Filety z jazyka v pažitkové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24841

Ingredience

1 ks Cibule
25 ml Citronová šťáva
600 g Mořský jazyk
50 g Máslo čerstvé
120 g Pažitka
5 g Pepř bílý
200 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 515kJ
2% Sacharidy 9 g
25% Tuky 18 g
31% Sodík 611 mg
56% Bílkoviny 31 g

Filety z jazyka v pažitkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme v široké pánvi s vyšším okrajem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme bílým vínem a zredukujeme přibližně na třetinu. Přidáme smetanu a zredukujeme omáčku téměř na polovinu, až získá krémovou konzistenci, pak vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a omáčku dochutíme solí a pepřem. Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, lehce osolíme a opepříme. Vložíme do pažitkové omáčky a na mírném ohni necháme 4-5 minut táhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept